Title Image

Marketing

Fabular.net

ŠTA JE DIGITALNI MARKETING?

Digitalni marketing je oblast marketinga koja se prevashodno bavi kreiranjem onlajn strategije u cilju brendiranja i pospješivanja vidljivosti digitalnog lika neke kompanije na internetu.

 

S obzirom na to da od 70 do 80% ljudi imaju internet i da svoje vrijeme provode za računarima, prenosivim uređajima i telefonima (izvor: Smart insights), što u poslovne svrhe, što u slobodno vrijeme – i ne čudi činjenica da je ova oblast marketinga postala traženija i od običnog marketinga.

 

Floskula da ako ne postojite na internetu, kao da i ne postojite i nije toliko pogrešna uzevši u obzir da oko 90% korisnika interneta starosti 16-24 godine posjećuje i koristi društvene mreže, dok čak 77% posjećuje onlajn prodavnice i kupuje proizvode posredstvom interneta (izvor: Global web index 2016).

 

Takođe, to što 37% korisnika preko pretraživača dolazi do željenog proizvoda prije nego posredstvom direktnog marketinga (34%) samo govori u prilog činjenici da je digitalni marketing tek uzeo zamajac i da se u bliskoj budućnosti može očekivati da ostvari pun potencijal (izvor: Similar web 2014).

 

Zašto onda ne biste i vi svojim brendom ostavili pečat u digitalnom svetu?

Copyright Ⓒ 2018 Fabular. Sva prava zadržana.